Creëer samenhang, interactie en meer naamsbekendheid door middel van social media

De afgelopen jaren heeft social media een enorme groei in gebruikers gekregen. Daarnaast ontstaan er ook nieuwe platformen, denk bijvoorbeeld aan TikTok. Door de grote hoeveelheid gebruikers is social media marketing een groot onderdeel geworden van de online marketing.

Social media marketing

Waarom social media inzetten?

Groot bereik

Creëer een community

Beter zichtbaar

Social media uitbesteden?

Iedere onderneming heeft een andere aanpak voor social media nodig. Hierdoor werken wij met deze 6 stappen, zo wordt het plan op de onderneming afgericht waardoor het beste resultaat zal ontstaan. Bent u benieuwd wat social media voor uw onderneming kan betekenen? Neem contact op voor gratis advies.

1. Doelgroep & doelstelling bepalen
2. Social media plan
3. Social media kanalen kiezen
4. Social media kanalen aanmaken & optimaliseren
5. Overgaan tot uivoering
6. Rapportage

Veelgestelde vragen over social media

Voor welke social media kanalen levert SocialPoint diensten?


SocialPoint levert diensten voor de volgende social media kanalen: Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, TikTok en YouTube. Er is voor deze kanalen gekozen omdat deze het meest relevant zijn, andere kanalen kunnen in overleg worden meegenomen in het plan.

Wat voor soort diensten levert SocialPoint op het gebied van social media?

SocialPoint levert verschillende diensten op het gebied van social media. Het doel van SocialPoint is om de klant volledig te ontzorgen op het gebied van social media. Zo plaatst en bedenkt SocialPoint de organische content in overleg met het bedrijf. Daarnaast zal SocialPoint de social media campagnes volledig verzorgen. De organische content zijn de berichten die op het social media profiel geplaatst worden, het zijn dus geen advertenties. De social media campagnes zijn daarentegen wel advertenties, hiervoor is dan ook een advertentiebudget voor nodig.

Is social media relevant voor mijn bedrijf?

Social media is voor elk bedrijf relevant, dit omdat op ieder social media kanaal weer een andere doelgroep bevindt die aansluit op de doelgroep van uw bedrijf. Hierdoor is social media niet meer weg te denken als online marketing wapen. Daarnaast kan je de social media kanalen bijvoorbeeld ook koppelen aan je website.

Wat kan er bereikt worden met het inzetten van social media?

Met het inzetten van social media kunnen er verschillende resultaten ontstaan. Ten eerste zal de naamsbekendheid toenemen, dit doordat u meer in het zicht bent bij de doelgroep. Daarnaast kunnen er ook meer sales ontstaan door het gebruik van social media, door het actief promoten van een bepaalde product of dienst. Ten derde creëer je een sterkere klantrelatie, via social media kan je communiceren met je klanten waardoor je een betere relatie met de klant opbouwt.